So I am glad to share this recipe with you. I used ground
cinnamon and cloves but you don't have to if you prefer non spiced apple
butter. Here is what you need:
6 lbs organic apples, cored and chopped to about 3/4"
pieces
1 cup white sugar
1 1/2 cup brown sugar
2 teaspoon ground cinnamon (optional)
1/4 teaspoon ground cloves (optional)
1/4 teaspoon salt
Wash, core and chop your apples. Mix the seasonings, pour
into apples and mix well.
Place the apples in a slow cooker, cover and cook on high
for about an hour. Stir the apples and reduce heat to low. Cook an additional 8
hours, stirring occasionally. The mixture should become thick and brown. Use a
hand blender to get a smooth texture and cook on low for additional hour.
Prepare your jars, wash and sterilize them. Spoon the hot
mixture into the prepared jars, cover with a lid and turn them over on a clean
kitchen towel. Let the jars cool and store them in the refrigerator.
6 comments:
Шикарняк, Таня! У меня куча яблок, тоже сделаю
Супер, на здоровье!
я удивилась что 8 часов варить надо
Наташ, это потому что в волшебном горшочке. На плите быстрее будет, только мешать придется часто, чтобы не подгорело.
О! а мы как раз на эти выходные будем урожай яблок собирать в нашем новом саду, как во время рецепт увидела :)
Отлично, Олеся, как раз пригодится :)
Post a Comment